استابلایزرهای ماست
استابلایزرهای ماست به منظور جلوگیری از آب اندازی و ایجاد قوام و سفتشدگی ماستهای فرآورده استفاده میشود. این روزها ظاهر ماستهای تولیدی بسیار مشتری پسند است؛ طوری که کیفیت و قوام ماست موجب میشود هر روز به مشتریان دائمی ماستهای تولید شده با استابلایزر افزوده شود. همانطور که میدانید هر شرکتی برای تولید ماست و فراوردههای خود از فرمولاسیون مخصوص استفاده میکند. بنابراین ممکن است استفاده از یک فرمولاسیون خاص باعث تفاوت محصولات لبنی یک شرکت شود. ماستی که نسبت به دیگر رقبا منحصر به فرد باشد و مشتریان زیادی را مجذوب خود کند، برای تولید هم نیاز به شرایط خاص دارد. یکی از راههای هیجانانگیز و تاثیرگذار برای تولید ماست سفت، همزده و همچنین ماست موسیر استفاده از استابلایزرهای ماست است. استابلایزرهای ماست کمک میکنند که بافت و طعم ماست مطابق با ذائقه ایرانی درست شود. پس اگر در زمینه تولید محصولات لبنی فعالیت میکنید از تاثیرات شگفتانگیز استابلازیرهای ماستی غافل نشوید.
استابلایزرهای ماست چگونه ساخته میشوند؟
استابلایزرهای ماست از یک مخلوط گیاهی اصل ساخته میشود که با داشتن خاصیت استحکام ساختن بافت ماست این روزها از آن به عنوان یک چاشنی فوقالعاده یاد میکنند. استابلایزر به میزان قابل توجهی از آباندازی ماست جلوگیری میکند، طوری که هیچ گونه آبی در تولید ماستهای جدید مشاهده نمیکنید. این محصول فاقد مواد شیمیایی است و نه تنها در تولید ماست، بلکه در صنایع غذایی مختلف بسیار مفید واقع شده است.
طریقه مصرف و ویژگیهای استابلایزر ماست در جدول زیر آمده است:
دوز مصرفی | 2 کیلوگرم در یک تن شیر |
ترکیبات | 406-E، 401-E، 440-E، 469-E |
شکل ظاهری | کرم، کرم روشن، به شکل پودر |
بو و طعم | بو و طعم خنثی |
دمای انعقاد | 90 الی 92 درجه سانتیگراد |
بستهبندی | دارای پاکتهای 25 کیلویی |
از استابلایزرهای ماستی چگونه استفاده میشود؟
استابلایزرها در تولید ماست سازگاری بسیار خوبی نشان دادهاند؛ به گونهای که در تولید ماست چکیده و همزده بسیار منحصربهفرد عمل کرده و کیفیت محصول را افزایش داده است. حال خوب است با نحوه استفاده از استابلایزرهای ماست آشنا شوید. برای تولید هر تن ماست حدود ۲ کیلوگرم استابلایزر نیاز است. همچنین استفاده از شیر خشک در تولید ماست باکیفیتتر تاثیر موثری دارد.
برای به دست آوردن ماست ایدهآل ابتدا باید استابلایزر به شیر پاستوریزه اضافه شود و حدود ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتیگراد به هموژنیزاسیون ارسال گردد. اما در صورتی که قصد دارید چربی شیر گرفته شود، استابلایزر باید بعد از مرحله سپراتور به شیر اضافه شود. سپس شیر با بالا رفتن دما پاستوریزه میشود. نکته مهمی که باید در روند تولید ماست به آن دقت کنید این است که قبل از مرحله هموژنیزه استابلایزر در دمای ۵۵ درجه اضافه میشود. هنگام اضافه شدن پودر آرام آرام به مخزن ریخته شود و هرگز برای اضافه کردن استابلایزر از ظرف دیگری استفاده نکنید.
استابلایزرهای ماست به هیچ عنوان باعث کاهش کیفیت ماده غذایی نمیشود و تا به حال هیچ مشکلی در روند عملیاتی تولید ماست ایجاد نکرده است. یکی از مزیتهای بسیار خوب استابلایزرهای ماست تولید محصولات بسیار مقرون به صرفه است. در واقع این محصول علاوه بر تشکیل یک بافت مناسب و منحصربهفرد برای ماست و کاهش آب اندازی آن در کاهش هزینهها نیز موثر بوده است.
با فواید استابلایزر آشنا شوید.
استابلایزرها با داشتن خواص کیفی موجب ارزش بیشتر محصولات خوراکی شده و نواقص ظاهر و ساختار محصولات را به طور کلی حذف کرده اند. در واقع، ماستهای تولید شده با استابلایزر از ظاهر کاربران ماست باکیفیتتری است.
هدف اصلی استفاده از استابلایزر افزایش قوام و پایداری محصول است که در روند تولید موجب کاهش قیمت تمام شده محصول نیز میشود. استابلایزر با توجه به این که در صنایع مختلف به کار میرود، از ترکیبات مختلف ساخته میشود. اما خوبی این محصول این است که از هیچ گونه مواد شیمیایی در روند تولید آن استفاده نمیشود.
اگر هم دوست دارید نکات مهم برای تهیه پنیر را بدانید حتما به مقاله مشکلات پنیر مراجعه کنید.
کلام آخر
استابلایزرهای ماستی به عنوان یک مواد تثبیت کننده به بهبود ساختار ماست میپردازد. شما هم میتوانید در بازار لبنیات به عنوان بهترین شناخته شوید. البته اگر در روند تولیدات خود با برنامهریزی جلو روید.